Urban Exploration, foto, video och stillbilder.

Övergivna platser

Urban Exploration, eller utforskandet av övergivna platser handlar den här hemsidan om. Gruvor, industriområden eller gamla fabriker. Det spelar ingen roll. Nästan allt som är övergivet går att fotografera. Begränsningarna handlar snarare om hinder av olika slag. Stängsel som är i vägen. Djup snö. Vatten till knäna. Trappor som är på väg att rasa. Eller hundar som vaktar det övergivna området!

Ofta är det svårt att hitta. Mången är den småväg som körts helt i onödan. Och inte sällan visar sig byggnaden eller fabriken man är på väg till vara riven när man väl kommer fram. Upptäckarlusten får sig en törn ibland, men ve den som ger sig.

Det är ovanligt att man stöter på människor på dessa övergivna platser. Men de få människor man faktiskt stöter på brukar vara vänligt inställda. Det lönar sig att ge sig till känna och förklara vad man håller på med.

Som en bonus finns här även naturfoto från både naturreservat och nationalparker. Nästan samtliga kort är tagna mellan 2008 och 2022. Det finns sammanlagt över 5000 bilder i gallerierna.